HUVITAVAT LUGEMIST

Kookospalmi suhkur on looduslik magusaine, mida valmistatakse kookospalmi õienektarist (cocos nucifera) ning selle ainus koostisosa ongi kookospalmi õienektar. Seda on kasutatud traditsioonilise magusainena tuhandeid aastaid Kagu- ja Lõuna-Aasia piirkonnas, kus kookospalm on rohkelt levinud. Kuna kookospalmi õienektar sisaldab 80% ulatuses vett, aurutatakse-kuumutatakse seda kogutud õienektari massist välja, mis on ühtlasi ka kogu töötlusprotsess suhkru saamiseks. Näiteks Indoneesias valmistatakse palmisuhkrut reeglina traditsioonilistel meetoditel, ehk siis käsitööna. Tulemuseks on meeldiva karamelli maitsega pruun suhkur, mis sobib suurepäraselt suhkru asendajaks nii kohvi kui ka tee sisse, samuti igapäevaste toitude valmistamiseks. Oma magususelt on ta võrreldav tavapäraste suhkrutega või on pisut vähemmagusam. Palmisuhkru maitseomadused võivad mõningal määral sõltuda ka sellest, kas saak on koristatud kuival või niiskel perioodil. Kõiki kookospalmi suhkruid nimetatakse palmisuhkruks, paraku kõik palmisuhkrud ei pruugi olla kookospalmi suhkrud. Palmisuhkrut valmistatakse ka näiteks datli- ja palmyra palmidest - kõige enam on levinud siiski kookospalmi suhkur, tõenäoliselt eelkõige tema eriliselt maheda karamelli maitse tõttu.

 

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut_sugar

www.wisegeek.com/what-is-palm-sugar.htmssifefjjf

summertomato.com/is-coconut-palm-sugar-a-healthy-sugar-substitute/

 

http://www.youtube.com/watch?v=K48epQLaMF8&feature=related