Tootegrupid

MMM...

MMM... PALMISUHKUR TOIDURETSEPTIDES

 

Palmisuhkur tugevdab teiste magusate ainete maitset – eriti puuviljade, smuutide, teraviljatoitude ja kastmete ning sobib suurepäraselt kasutamiseks koos piimatoodetega.

 

 

Vahukoor palmisuhkruga 

Koostis: 200g vahukoort 6-7 tl palmisuhkrut
Vahusta.

Kui vahukoorest üksi ei piisa, siis serveeri koos palmisuhkru ahjuõuntega.

Karamellimaitseline juustukook kookospalmi suhkruga

Põhi: 100g võid 1dl kookospalmi suhkrut 1 muna 2dl jahu 1tl küpsetuspulbrit 0,5tl kardemoni

Kate: 500g kohupiima 200g toorjuustu (mascarbonet) 1tl riivitud sidrunikoort 2sl sidrunimahla 4 dl kookospalmi suhkrut 1sl vanillisuhkrut 1dl tärklist 5 muna

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, jahu küpsetuspulbriga ja kardemon. Vajuta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja aseta see katte valmistamise ajaks külmikusse. Sega kausis kohupiim, toorjuust, sidrunikoor ja –mahl, sõelutud tärklis, munakollased ja pool suhkrust. Munavalged vahusta ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiimakatte hulka. Vala segu koogipõhjale ja küpseta 150C juures 1 tund. Vajadusel kata küpsetuspaberiga, et kook pealt liiga tumedaks ei küpseks. Lase koogil vormis täielikult jahtuda. Serveeri kooki maasika toormoosiga.

 

Kama tuile ploomiveini jäätise ja mangokastmega   

Koostisained: Tuile: 50 g võid, 50 g palmisuhkrut, 50 g kamjahu, 50 g vahtrasiirupit. Jäätis: 600 ml vahukoort, pool purki kondenspiima, 1 dl ploomiveini Mangokaste: 1 värske mango, 10 g vahtrasiirupit Serveerimiseks värsket basiilikut

Valmistusõpetus Tuile: Vahustada või suhkruga. Lisada kamajahu ja vahtrasiirup ning segada ühtlaseks. Katta pann küpsetuspaberiga ning selle peale asetada umbes supilusikatäis taigent. Ajada laiali poole mm paksuseks. Küpsetada 190 kraadi juures 5 min. Tõsta labidaga kumera nõu peale tahkuma.

Jäätis: Vahustada koor pehmete tippude moodustumiseni, lisada kondenspiim ja vahustada veel veidi. Segada juurde ploomivein. Asetada sügavkülma ning segada iga tunni järel ja nii kolm korda.

Mangokaste: Värske mango püreestada ning lisada juurde vahtrasiirup. Ajada läbi peene sõela.

Serveeri jäätisepallid kama korvikeses ja lisa mangokaste.

 

 

Kookose pannkoogid

  • 100g jahu
  • 1spl palmisuhkurt
  • Näputäis soola
  • 1 muna
  • 150ml kookos piima
  • 1spl sulatatud võid
  • Mõni tilk vanilli ekstrakti/ vanilli suhkurt
  • Riivitud sidrunikoor
  • Õli pannile

Täidis:

  • 10-12spl riivitud kookost (parim värskelt)
  • 1spl kuldseid rosinaid
  • 80g palmi suhkurt
  • ¼ tl jahvatatud kardemoni
  • ¼ tl riivitud muskaatpähklit

Valmistusviis:

    1. Sega jahu, suhkur ja sool kausis. Lisa muna, kookospiim ja sulatatud või. Sega ühtlaseks taignaks ja lisa vanilli ekstrakt ja riivitud sidrunikoor.
    2. Sega kokku kõik täidise koostisosad.
    3. Prae pannkoogid
    4. Jaga täidis pannkookide vahel ja keera nad rulli. Aseta eraldi taldrikutele, soojenda ahjus.
    5. Serveeri vanilli jäätisega.

  Palmisuhkru maasikad vanilli-kookose jogurtiga    

  • 40g palmisuhkurt
  • 250g poolitatud maasikaid
  • 2spl vett
  • 2spl apelsini mahla
  • 150ml maitsestamata jogurtit segatud 1spl suhkruga
  • 1tl vanilli ekstrakti
  • 4spl riivitud kookost

Valmistamine:

Soojenda 40g palmi suhkurt kastrulis madalal kuumusel sulamiseni. Lisa 250g poolitatud maasikaid ja küpseta soojenemiseni. Lisa vesi ja apelsinimahl ning lase keema. Eemalda pliidilt ning jaga segu 2 kaussi. Serveeri 150ml maitsestamatta jogurtiga millesse on segatud 1spl suhkurt, vanilliekstrakt ja kookos.

 

Mandli-kookose palmi suhkru biscotti

  • 3,5dl  viilutatud mandleid
  • 3dl palmi suhkurt
  • 5dl jahu
  • 1 ½ tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl kaneeli
  • 3 suurt muna, klopitud
  • 1 suure aplesini mahl ja koor
  1. Pane ahi sooja 170 °C. Laota mandlid küpsetuspaberile. Küpseta ja sega kuni hele pruunid, umbes 12 minutit. Jahuta.
  2. Purusta 1.3dl röstitud mandleid 1.3dl palmisuhkruga köögikombainis kuni mandlid on peened, kuid mitte jahu. Vala kaussi, lisa ülejäänud suhkur. Sega kokku jahu, küpsetus pulber ja kaneel ning lisa mandlisegule, mikserda aegasel.  Lisa munad, apelsini koor ja mahl ning sega kuni moodustub jäik taigen. Sega ka ülejäänud mandlid.
  3. Kata küpsetus plaat küpsetuspaberiga. Jaga taigen kaheks ja vormi nad piklikeks ’halgudeks’. Aseta nad plaadile üksteisest nii kaugele kui võimalik.  Lase küpseda kuni kuldsed (umbes 20-25 minutit). Eemalda ahjust kuid jäta ahi sisse.
  4. Lase 10 minutit jahtuda, viiluta kergelt diagonaalis. Aseta tagasi plaadile ja küpseta kuni nad on kuldsed ja krõbedad (umbes 18 minutit). Jahuta.

 

Apelsini crème brulee palmisuhkru koorikuga  

Koostisosad(6-le):

  • 7.5dl madal kalorsusega koort
  • 1 vanilli kaun, poolitatud
  • 7 munakollast
  • 100g palmisuhkurt
  • Näputäis kaneeli
  • 2tl peenestatud apelsini koort
  • 60ml apelsinimahla
  • 80g peenestatud palmisuhkurt

 

Valmistamine:

  1. Pane ahi sooja 150°C. Aseta kaheksa 180ml mahuga ahjukindlat nõud suurele röstimispannile.
  2. Pane koor ja vanilli kaun kastrulisse ja soojenda keskmisel kuumusel. Küpseta segades 5 minutit või kuni hakkab podisema(mitte keema). Kurna läbi sõela kannu. Kasuta nuga, et kraapida vanilli seemned koorde.
  3. Kasuta visplit, et segada kokku munakollased, palmisuhkur ja kaneel.
  4. Vala kokku kuum kooresegu ja  munakollase segu, sega. Vala juurde apelsini koor ja mahl, sega. Vala kuumakindlatesse nõudesse. Vala pannile piisavalt keevet vett, et see ulatuks poole nõuni milles on segu.
  5. Küpseta ahjus umbes 30 minutit. Eemalda ahjust. Võta nõud ära röstimispannilt ja aseta kõrvale 2 tunniks jahtuma. Kata nad ja aseta 6 tunniks külmkappi.
  6. Pane ahi sooja kõrgel kuumusel. Raputa bruleedele peale palmisuhkurt. Küpseta grilli all, umbes 6 cm kuumuseallikast. Lase küpseda 2-3 minutit kuni suhkur karamelliseerub. Serveeri kohe.